خورش بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که از نظر مواد و ترکیبات شباهت های زیادی به خورش قیمه دارد.
خیلی از آشپزها برای خوشمزه تر شدن این خورش به آن لپه اضافه می کنند، که البته در دستور اصلی این خورش لپه وجود ندارد.
خورش بادمجانی که با لپه طبخ می شود به نام قیمه بادمجان شناخته می شود.
این خورش خوشمزه را هم می توانیم مانند خورش های دیگر با گوشت مرغ تهیه کنیم.
مواد لازم برای خورشت بادمجان:
بادمجان (۶عدد)
پیاز بزرگ(۲عدد)
رب گوجه فرنگی (۲قاشق غذا خوری)
گوشت خورشتی گوسفندی یا گوساله (۵۰۰ گرم)
نمک، زرد چوبه، فلفل (به میزان لازم)
سیر (درصورت تمایل) (۳حبه)
روغن (به میزان لازم)
آب لیمو (یک قاشق غذا خوری)
گوجه فرنگی( درصورت تمایل )،(۴عدد) ،گوجه فرنگی هم اگر علاقه داشتید استفاده کنید زیرا بیشتر در خورش کدو سبز استفاده می شود.
در مرحله اول پیاز را خورد و ریز کنید و یک قابلمه را روی حرارت قرار بدهید و داخل آن روغن بریزید.
وقتی روغن داغ شد، پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. درصورت تمایل میتوانید دراین مرحله سیر هم به پیاز اضافه کنید و باهم تفت دهید.
زرد چوبه، فلفل و ادویه های دلخواه دیگر را هم به قابلمه اضافه کنید.
گوشت گوسفندی یا گوساله که مخصوص این خورشت است را هم توی یک قابلمه بریزید و با پیازها تفت دهید. البته می توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید.
وقتی که گوشت تغییر رنگ داد، آب را هم به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید گوشت حدود دو ساعت با حرارت ملایم بپزد.
در این مدتی که گذاشتیم گوشت گوسفندی یا گوساله بپزد، بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید و به شکل دلخواه خودتون برش بزنید.
و در یک مخلوط آب نمک قرار دهید یا می توانید روی بادمجان ها نمک بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه یا یک ساعت در مخلوط آب نمک بگذارید که تلخی بادمجان ها گرفته شود..
بعد بادمجان ها را آبکشی کنید و روی یک حوله کاغذی تمیز بگذارید تا آبِشان گرفته شود و یا در یک ظرف توری بگذارید.
در مرحله بعدی یک مقدار روغن در ماهیتابه دیگری بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید. بادمجان ها نباید بیش از حد نرم شوند و یا خیلی تیره رنگ بشوند، همین که طلایی مایل به قهوه ای شدند کافی است، سپس آن ها را از ماهیتابه خارج کنید و روی یک ظرف توری قرار دهید که روغن آن ها گرفته شود یا می توانید روی یک حوله کاغذی تمیز بگذارید.
حالا که گوشت خورش هم تقریبا آماده شد میتوانید رب گوجه فرنگی را هم به خورش اضافه کنید،نمک هم به مقدار لازم توی خورشت بریزید، سپس بادمجان های سرخ شده را هم اضافه کنید.
دراین مرحله میتوانید گوجه ها را بشویید و از وسط نصف کنید و آن ها را هم سرخ کنید و به خورش اضافه کنید.
در مرحله آخر به خورشت آب اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و صبر کنید خورشتتان نیم ساعت دیگر بپزد و به همراه پلو زعفرانی میل کنید…