این برنامه شامل هشت مستند علمی زیبا و دیدنی درباره کهکشان ها وسیارات دیگر می باشد . در این مجموعه شما به طور کامل با سیارات و منظومه های دیگر ، کره های خیلی دور و بزرگتر از زمین ، ماه های متعدد در فضا و همچنین نظریه هایی که پیرامون سرنوشت کره زمین می باشد آشنا می شوید . دیدن این مجموعه به دوستداران نجوم توصیه می شود .
اکتشاف فضایی به معنی کشف و شناسایی اجرام آسمانی در فضای بیرونی با فناوری فضایی در حال پیشرفت و گسترش است. درحالیکه بررسی فضای بیرونی، بیشتر بدست ستارهشناسان و با تلسکوپ انجام میشود اکتشاف فیزیکی فضای بیرونی، هم با کاوشگر فضایی بدون سرنشین و هم با سرنشین انجام میشود.
تاریخچه اکتشاف فضایی به زمان پرتاب راکتهای حامل انسان یعنی حدود ۵۰ سال پیش باز میگردد.
گرچه کاوش فضا به عنوان رقابت میان کشورها آغاز شد، اما این امر در سدهٔ بیست و یکم به طرحی بینالمللی تبدیل شدهاست که دانشمندان از کشورهای گوناگون در هریک از مأموریتهای آن شرکت میکنند.
گروهی از منجمان کهکشان های باستانی جدیدی که در فاصله 11.5 میلیارد سال نوری از ما و در محدوده طیف نوری که توسط بسیاری از تلسکوپها قابل ردیابی نیست، کشف کردند. اکتشاف این مجموعه قدیمی و عظیم از ستارگان میتواند درک ما از نحوه شکلگیری کهکشانها در اوایل عمر جهان را با سوالات اساسی مواجه کند.
وقتی به آسمان شب و ستارگان در حال درخشش نگاه میکنیم در واقع فقط بخشی از ستارگان که با نور مرئی میدرخشند را میبینیم و ستارگانی که از ما بسیار دور هستند به لطف گسترش جهان از دید ما پنهان میمانند.
با گسترش دنیا، ستارگان دور دست و کهکشانها با سرعت سرسامآوری از ما دور میشوند. فاصله فزاینده ما با آنها نوری که از طرفشان به سمت ما میآید را به صورت فیزیکی کش میآورد و باعث بیشتر شدن طول موج و نهایتا تبدیل آن به نور مادون قرمز میشود.
با وجود اینکه نور مادون قرمز یا چشم غیر مسلح قابل دیدن نیست، اما برخی از تلسکوپها هستند که برای ردگیری این سیگنالها طراحی شدهاند و بنابراین قادر به آشکارسازی کهکشانهایی هستند که تا به حال از دید ما پنهان ماندهاند. 39 کهکشان جدید هم با همین متد کشف شدهاند.
منجمان انستیتوی نجوم دانشگاه توکیو ابتدا نتایج عجیبی در دادههای به دست آمده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر برخوردند. سپس با استفاده از آرایه میلیمتری/زیر میلیمتری بزرگ آتاکاما (ALMA) و تلسکوپ بسیار بزرگی که در شیلی قرار دارد این نتایج را دقیقتر بررسی کردند.
در پی این بررسیها آنها 39 کهکشان عظیم کشف کردند که پیشتر هرگز دیده نشده بود و به خاطر فاصله زیاد و پوشیده شدن با غبار، نور بسیار ضعیفی داشتند. با وجود فاصله زیادی که این کهکشانها با ما دارند میتوان گفت نوری که از آنها به ما رسیده تصویر میلیاردها سال پیش آنها را نمایش میدهد. دانش فعلی انسان میگوید که کهکشانها در آن برهه تاریخ نباید انقدر عظیم بوده باشند.