توضیحات برنامه
پارکور یا هنر جابجایی، یک راه نوین برای تعامل با محیط اطراف فقط با استفاده از توانایی های انسان می باشد. هدف این ورزش رسیدن به مقصد با استفاده از کاراترین، روان ترین، مستقیم ترین مسیر و مناسب ترین حرکات است که میتواند شامل دویدن، پریدن، بالا رفتن و حتی خزیدن باشد. به عبارت دیگر پارکور یعنی رفتن از نقطه A به B در سریعترین زمان با استفاده از توانایی های بدن انسان.
این برنامه با استفاده از فیلم های آموزشی به زبان فارسی ، اصول و قواعد این ورزش پرتحرک را از مبتدی تا پبشرفته به مخاطب آموزش می دهد.
از سایر
محصولات آموزشی ورزش های کششی ، حرکتی و سرعتی
دیدن فرمایید.
مطالب بیشتر
پارکور یعنی عبور از موانع در سریعترین زمان ممکن با استفاده از روانترین و کارآمدترین و کاربردیترین و آسانترین و سادهترین شیوهٔ حرکتی با کمترین انرژی مصرفی بدن از یک مبدأ به مقصد.
البته در پارکور اصلاً نباید مسیر (مبدأ و مقصد) مشخص باشد یعنی که موانع و مسیر از قبل تعریف شده نیستند این فرد است که تصمیم میگیرد با استفاده از تواناییهای خود از کدام مسیر برود و از کدام شیوهٔ حرکتی برای عبور از موانع استفاده کند. در پارکور فرد به هیچ وجه دنبال موانع نمیگردد، این مسیر است که موانع را در مقابل راه فرد میگذارد. به کسانی که از اصول پارکور در زندگی خود بهره میبرند «تراسور» «traceur» گفته میشود.
ارکور از زمانی که انسان نیاز به شکار کردن و شکار نشدن داشته؛وجود داشتهاست. انسانها بهطور طبیعی گسترهای قابل توجه از حرکات و حالات ممکن را برای گذشتن از موانع به وجود میآورد. از آن گذشته، کودکان به سهولت و صورت بدیع و با نشاط حرکت میکنند، ولی ما هنگامی که شروع به حرکت آگاهانه میکنیم، آن ویژگی را از دست میدهیم. افراد زیادی در طول تاریخ بر روی حرکت انسان و بهبود آن کار کردهاند (از جمله عیاران کاغذباز).
اما پارکور به معنای خاص آن، توسط ریموند بل (Raymond Belle) که یک سرباز فرانسوی در جنگ ویتنام بود پایهگذاری شد. او و همراهانش بهدنبال به وجود آوردن یک روش کارا و مناسب برای «تعقیب و فرار» بودند.
برخی از حرکات
تراسورها با توجه به سبک حرکت و نوع تمرینهای خود پارکور را تجزیه میکنند. پارکور به دو بخشه فکر و جسم اتکا دارد، برای انجام حرکات به بهترین شکل باید این دو امر را باهم برابر ساخت تا این ورزش به خوبی اجرا شود؛ فقط برای حفظ اصل پارکور بایستی در زمان و مکان بهترین حرکت را انجام داد.
۱-حرکتWall run مهران مهرور
۳–حرکت Speed Vault
۴–حرکت Kong Vault کنگ خرک (همچنین به عنوان شناخته شده گربه عبور، میمون خرک، و یا کنگ جهش ) یک جنبش مورد استفاده در پارکور و freerunning است و برای حرکت بیش از یک شی و به دست آوردن فاصله. Kongs برای انتقال اجسام طولانی مانند موانع بزرگ مفید هستند. همان حرکت را میتوان برای حرکت بیش از ریلها و نردهها استفاده کرد. غواصی کنگ به جای سرعت بهطور معمول برای فاصله و قدرت استفاده میشود. اگر چه وقت اضافی را برای یادگیری میگیرند، اما یکی از رایجترین حرکات است و باید در اوایل آموزش دیده باشید. تعدادی از تغییرات از خرک کنگ وجود دارد. توجه داشته باشید که هنگام استفاده از خرک کنگ، شما باید به سمت مانع حرکت کنید که کوه کونگ مانند یک نیمکت پیک نیک و طولی انجام میشود.
5- Monky Vault
6- Lazy Vault
محل تمرین :
بر خلاف بسیاری ورزشهای دیگر پارکور تاکنون در زمین یا ورزشگاه اختصاصی تمرین نمیشود، البته تلاشهایی در این رابطه صورت گرفتهاست تراسورها در محیطهای شهری مانند سالنهای ورزشی، پارکها، زمینهای بازی و سازهها و ساختمانهای رها شده تمرین میکنند که باعث به وجود آمدن نگرانیهایی مانند تجاوز به حریم شخصی، آسیب رساندن به اموال عمومی و تمرین در مکانهای نامناسب شدهاست.
وسایل و تجهیزات
پارکور وسیله و تجهیزات خاصی احتیاج ندارد و تراسورها معمولاً لباسهای ورزشی یا معمولی سبک و راحت میپوشند. تنها چیزی که توصیه شدهاست یک کفش ورزشی سبک با چسبندگی زیاد است.
بعضی از تراسورها از مچ بند برای محافظت از مچهایشان استفاده میکنند. برخی نیز از دستکشهای نازک ورزشی برای حفاظت از کف دستهایشان استفاده میکنند که به علت کم کردن چسبندگی و حس باعث موضع منفی بعضی از تراسورها میشود.
خطرات و محدودیتهای پارکور
خطرات پارکور انکار ناپذیرند پیچ خوردگی و زخمها و خراشیدیها رایجترین آسیبهای ورزش پارکور هستند در سال ۲۰۱۲ ممنوعیت پارکور در موزه هنرهای مدرن و معاصر استراسبورگ به صورت رسمی اعلام شد. پارکور به صورت گسترده به مکانهای عمومی اختصاص ندارد. گرچه تلاشهایی برای ایجاد مکانی برای تمرین پارکور انجام شده است، اما بسیاری از تراسورها این ایده را دوست ندارند، زیرا این امر با انعطافپذیری، خلاقیت و آزادی مخالف است، تراسورها پارکور را در مناطق روستایی و شهری مثل ورزشگاهها، پارکها، زمینهای بازی، دفاتر و ساختمانهای رها شده تمرین میکنند. نگرانی نیروهای انتظامی و مسئولان آتشنشانی برای نجات انسانهای در معرض خطر هنگام پریدن از ساختمانهای بلند افزایش یافتهاست. در حال حاضر نظر بر این است که تمرینکنندگان بایستی تمرین کردن در ارتفاعات، مکانهای در معرض آسیب و در پشت بامهای بلند را ترک کنند، بعضی از تمرینکنندگان پارکور موافقند که چنین رفتار ناهنجاری باید ترک شود بعضی دیگر از تراسورها این کار را به عنوان یک سبک میشناسند و به آن پایبند هستند.
یک پارکور کار اگر با اصول تمرین کند کمتر دچار آسیب دیدگی میشود.
محصولات آموزشی ورزش های کششی ، حرکتی و سرعتی